As seen in Design New England September/October 2017, the goal of this kitchen renovation was for the new space to match the heritage of the house, a turn of the century home built in the early 1900’s.  Previously renovated in the 1980’s, the new space plan opened up the room, allowing efficient circulation, and changing the layout from a “U” shape to an “L” shape.  Professional appliances and open shelving lend to a utilitarian feel, while a central custom table acts as an island. 

SKINY LINE.jpg

PROGRESS PHOTOS

Construction in an older home can be a risky undertaking, the team is often surprised when opening up ceilings or walls.  Selective demolition completed in the beginning of this project helped to finalize design plans. After exploring unknown conditions in both the ceiling and the surround of an original chimney, the team was able to maximize both ceiling height and space plans.  

INFO@SARAH SCALES.COM | 617.901.6796

© 2017 SARAH SCALES DESIGN STUDIO - ALL RIGHTS RESERVED